since 2019

Uunijuurekset ja feta-kermaviilikastike

Uunijuurekset ja feta-kermaviilikastike

Uunijuurekset ovat helppoa arkiruokaa. Mausteita, juureksia ja kasviksia vaihtelemalla saa ruuasta useampia eri variaatioita. Tämä resepti on yleisin, mitä käytän juuresten valmistamiseen. Tästä tulee noin 3-4 annosta.

250 g (n. 3 kpl) juuripersilja
350 g (n. 10 pientä) peruna
250 g (n. 3-4) porkkana
1 iso palsternakka
2 isoa valkosipulin kynttä
öljyä (rypsi, rapsi, oliivi)
1 rkl hunaja
2 rkl sitruunamehua
1 rkl rosmariini
1 rkl tinjami
suolaa ja pippuria maun mukaan

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paloittele juurekset (huom. juuripersilja, porkkana ja palsternakka kannattaa pilkkoa melko pieniksi, koska nämä pehmentyvät uunissa hitaimmin. Perunan voi jättää melko isoiksi kuutioiksi). Nosta palat öljyttyyn uunivuokaan. Lisää pieneksi paloiteltu/puristettu valkosipuli, hunaja, sitruunan mehu ja mausteet. Valuta juuresten päälle öljyä, jotta mausteet levittyvät hyvin. Sekoita lopulta juurekset käsin tai puuhaarukalla, jonka jälkeen uunivuoka nostetaan uuniin noin tunniksi (tai kun juurekset ovat kypsiä). Puolentunnin kohdalla kannattaa juureksia kertaalleen sekoittaa.
Uunijuurekset kaipaavat usein jotain kaveriksi, joten olen kehitellyt helpon kastikkeen:

Feta-kermaviilikastike
1 prk kermaviili
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl sitruunan mehua
1/2 aito fetajuusto (75-100g)
2 tl sokeria
1 tl suolaa
Ripaus mustapippuria myllystä
Basilikan lehtiä tai valinnaisesti myös mintunlehdet sopivat hyvin

Kaada kermaviili isompaan kulhoon. Lisää puristettu valkosipuli, sitruunamehu, sokeri, suola ja mustapippuri. Murenna feta pieniksi murusiksi ja lisää n. kourallinen basilikan lehtiä joukkoon.



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *