since 2019

Uunibataatit

Uunibataatit

Uunibataatit ovat maistuvaa lounasta tai päivällistä. Vegaaniseksi version saa jättämällä juuston ja fetan pois ja korvaamalla sen esimerkiksi tofulla!

  • 4 keskikokoista bataattia
  • rypsiöljyä
  • 250g Härkis original paketti
  • 2 pientä tai 1 iso sipuli
  • 1 iso chili
  • 1 paprika
  • n. 1 cm pätkä inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 lime
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl cajun mausteseosta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 200 g fetajuustoa
  • pippuria ja suolaa oman maun mukaan (suola ei välttämätöntä, koska feta kuitenkin tuo sitä)
  • Juustoraastetta
  • Tuoretta korianteria

Pese bataatit hyvin ja halkaise ne pituussuunnassa kahteen osaan. Bataatin leikatut pinnat sivellään pienellä määrällä öljyä. Laita uuniin 200 asteeseen n. 40 min- 1h kunnes bataatit ovat pehmeitä. Uuniaika riippuu bataattien koosta (voit pistellä haarukalla bataatin pintaa ja koittaa ovatko ne jo valmiita. Reijät helpottavat myös myöhempää kaapimista).

Sillä aikaa kun bataatit paistuvat uunissa, tehdään täyte. Leikkaa sipuli, chili, paprika ja inkivääri pieneksi ja kuullota ne pannulla öljyn kanssa. Kaada joukkoon härkis. Lisää tämän jälkeen cajun -mauste ja juustokumina sekä puristetut tai pieneksi leikatut valkosipulit. Lisää sokeri sekä purista limen puolikkaiden mehut joukkoon. Murenna myös feta. Sekoita täyte. Voit lisätä halutessasi pippuria ja suolaa oman mauan mukaan.

Ota bataatit pois uunista kun ne ovat pehmenneet. Koverra niihin lusikalla pienet syvennykset (vähän kuin veneet), joihin saa helpommin laitettua täytettä. Koverruksesta jääneet osat sekoitetaan härkis -täytteseen. Lopuksi täytetään bataattiveneet ja lisätään päälle hieman juustoraastetta. Tämän jälkeen bataatit menevät vielä uuniin 10-15 minuutiksi 200 asteeseen. Kiertoilmauunilla saa juuston makoisan ruskeaksi 🙂

Kun bataatit tulevat uunista, voit ripotella päälle tuoretta korianteria!



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *