Chili-porkkanasosekeitto

Enpä olisi uskonut, että ensimmäinen blogipostaukseni olisi minulle perinteinen “keksi ruokaa jämistä -päivä”. Kun on huono ilma (tai muita tekosyitä) ja välillä ihmistä rehellisesti vain laiskottaa. Toisaalta tälläinen aloitus kertoo enemmän siitä kuka olen ja millaista ruokaa tulee tehtyä. Loihdin välillä siitä, mitä on.
Tässä resepti:
Chili-porkkanakeitto (vegaaninen)
2 sipulia tai yksi iso
1 tai (2) valkosipulinkynsi
puolikas tulinen chili (voit laittaa myös kokonaisen, jos käytät maustamatonta kaurakermaa)
pieni pala inkivääriä
öljyä kuullottamiseen
1 kg porkkanoita
n. 5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio (vegaaninen esim. Reformin kasvisliemivalmiste)
Chili-kaurakermaa purkki
Suolaa ja pippuria maun mukaan
myös ripaus ruokosokeria sopii keittoon.
Kuullota pilkotut sipulit, chili, inkivääri ja lopuksi valkosipuli pannulla. Lisää nuo edelliset kattilaan, johon tulee veden ja kasvisliemikuution kanssa keittymään kuoritut ja pienemmäksi pilkotut porkkanat. Keitä porkkanoita noin 20 min, tai kunnes porkkanat ovat pehmentyneet. Sekoita sauvasekottimella tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen kaurakerma. Mausta suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan. Kannattaa kokeilla lisätä ripaus sokeria. Ja kuumenna kiehuvaksi. Valmis!
Yritän hyödyntää raaka-aineita mahdollisimman hyvin ja olla heittämättä/ostamatta ruokaa turhaan. Kaapistani löytyy valmiiksi sipulia ja valkosipulia. Ostan yleensä muutaman ruokakerman tai ruokakerman tapaisen muun valmisteen kerralla, joten näitä minulta löytyy myös. Rohkaisen katsomaan tasaisin väliajoin kuivamuonakaappien sisältöä ja jääkapin perukoita!
Olin ostanut kurkkujen ja porkkainoiden dippailuun hummusta, jota oli jäänyt yli puoli purkkia jääkaappiin seisomaan. Jatkoin sillä vielä seuraavana päivänä ylläolevaa porkkanakeittoa ja ai että se sopi ja tuli vielä täyteläisemmäksi. Rohkeasti testailemaan! 🙂